Wandel je Fit tijdens de Wandel Fit groepstraining

chris

Auteur


Chris Stienenbos

Wandel Fit is lekker doorwandelen en wordt door ons ook wel als sportief wandelen genoemd. Tijdens de Wandel Fit groepstraining ga je in de prachtige natuur van Veghel +/- 60 minuten lekker doorwandelen combineren met kracht-, conditie-, lenigheid-, coördinatie- en snelheidsoefeningen. Dit doe je ten alle tijden volledig op jouw eigen niveau onder begeleiding van een van onze top trainers of trainsters.
Een van onze trainers of trainster neemt jou en de rest van de groep mee door Veghel en omstreken. Je wandelt lekker door en neemt je armen daarbij intensief mee. Dit bevorderd je houding en tegelijkertijd je conditie. Onderweg wisselen we het wandelen af met oefeningen. De oefeningen zijn functioneel en doeltreffend om jouw algemene fysieke fitheid te bevorderen. Tijdens de Wandel Fit houd je altijd 1 voet aan de grond, waardoor het compleet iets anders is dan hardlopen.
In deze blog vertel ik je graag waarom je waarschijnlijk helemaal vrolijk wordt van de Wandel Fit groepstraining, wat hier de lichamelijke voordelen van zijn en hoe het tijdens de Wandel Fit groepstraining er praktisch aan toe gaat.

Inhoud


 1. Waarom Wandel Fit?
 2. Voor wie is Wandel Fit geschikt?;
 3. De fysieke voordelen van Wandel Fit.
 4. Hoe ziet een Wandel Fit training eruit.
 5. Kleding advies.
 6. Gratis Wandel Fit proeftraining.
20221110_104252000_iOS

1. Waarom Wandel Fit?


In beweging zijn is belangrijk! Om ons lichaam goed te laten werken is het van belang zoveel mogelijk functies van ons lichaam te blijven trainen en onderhouden. Tijdens de Wandel Fit groepstraining doe je dat allemaal op een laagdrempelige manier. Ieder loopt op zijn of haar eigen tempo mee, de oefeningen zijn eenvoudig en wat een heel mooi pluspunt is, we zijn buiten in beweging! Het is inspannen en ontspannen tegelijkertijd. En geschikt voor iedere leeftijd.

2. Voor wie is Wandel Fit geschikt?


Natuurlijk voor iedereen! Een groot voordeel vergeleken met hardlopen is dat de Wandel Fit training veel minder je gewrichten belast. Hardlopen geeft een vrij grote schok bij het neerkomen, wat relatief zwaar is voor onder meer je knieën. Met Wandel Fit heb je dat in veel mindere maten.

3. De fysieke voordelen van Wandel Fit


 • Wandel Fit versterkt de spieren en de botten en vermindert daardoor de kans op botontkalking.
 • Wandel Fit is goed voor het kraakbeen. Door weinig te bewegen is het kraakbeen in de gewrichten dunner geworden. Wandelen helpt het kraakbeen op te bouwen en daardoor soepeler te bewegen.
 • Wandel Fit verlaagt uw bloeddruk en het cholesterolgehalte in uw bloed.
 • Wandel Fit verbetert de conditie van het hart en de bloedvaten.
 • Wandel Fit vergoot de lichaamsmobiliteit.
 • Wandel Fit werkt tegen stress en depressieve gevoelens. Angststoornissen nemen met bijna helft af.
 • Wandel Fit vergroot het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen.
20221110_104251000_iOS

4. Hoe ziet een Wandel Fit training eruit


 • Warming-up
 • Sportief wandelen
 • Krachtoefeningen
 • Sportief wandelen
 • Balansoefeningen
 • Sportief wandelen
 • Mobiliteitsoefeningen
 • Sportief wandelen
 • Cooling-down
20221103_100205000_iOS

5. Kleding advies


Omdat je in een stevig tempo wandelt en je hartslag omhoog gaat zul je mogelijk na een rondje Wandel Fit de zweetdruppeltjes op het voorhoofd hebben staan. Makkelijk zittende (stretch) kleding waarin je lekker kunt bewegen. Kleding in lagen is ook handig, zodat je iets uit of aan kunt trekken. Kies voor lekker en comfortabel zittende schoenen, geschikt voor zowel een harde als een zachte ondergrond. Bijvoorbeeld, wandelschoenen, sport- trail- of hardloopschoenen.

6. Gratis Wandel Fit proeftraining


Interesse om lekker een uur wandelen te combineren met kracht, conditie, balans en coördinatie oefeningen in de frisse buitenlucht van Veghel? 😄 Jij bent van harte welkom om eens een gratis proeftraining te komen volgen. Aanmelden kan op www.fitfunctional.nl of door een WhatsApp bericht te sturen naar 06 30692374.