Top 3 functionele buiten sportschoenen | Fit Functional

chris

Auteur


Chris Stienenbos

In deze blog wil ik je graag mijn persoonlijke review geven over de meest complete buiten sportschoen om functionele sporttrainingen mee uit te kunnen voeren.

De afgelopen 12 jaar heb ik meer dan 100 paar sportschoenen gehad, algemene sportschoenen, sport specifieke schoenen, sneakers, slechte sportschoenen maar ook hele fijne sportschoenen.

Om jou goed te kunnen adviseren over welke sportschoenen het meest geschikt zijn voor de functionele buiten sporttrainingen bij Fit Functional, heb ik een top 3 aan schoenen gemaakt. Bij deze 3 type sportschoenen vermeld ik mijn persoonlijke ervaringen, de specificaties, de prijs/kwaliteit verhouding en geef ik een totale eindscore.

Nummer 1

Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX

Persoonlijke ervaring:
Als trainer en buitensporter ben ik veel uren buiten op het sportveld te vinden. Met deze waterdichte sportschoen heb je echt bijna nooit koude voeten. Daarnaast zorgen de nopjes onder de schoen ervoor dat je op (natte) glasvelden of op off-road paden er veel grip hebt.

Specificaties:
- Waterdicht;
- Demping;
- Stevige noppen;
- Stevig bandsysteem rond de middenvoet.

Prijs/kwaliteit verhouding:
De prijs van deze sportschoen is €149,99. Het is een aardig geprijsde schoen, maar de kwaliteit en het gemak dat de schoen met zich mee brengt zorgt ervoor dat ik de prijs/kwaliteit verhouding van deze schoen met een 8,5 beoordeel.

Totale eindscore:
9,0

Nummer 2

Adidas Kaiser 5 Team TF

Persoonlijke ervaring:
De Kaiser Adidas sportschoen (officieel een kunstgras voetbalschoen) is een erg prettig zittende sportschoen. Deze schoen vormt zich snel naar jouw voetvorm, dit geeft een stabiel gevoel tijdens een functionele sporttraining. Daarnaast zorgen de noppen onder de schoen ervoor dat je niet bang hoeft te zijn je grip te verliezen op (natte) grasvelden.

Specificaties:
- Volnerfleer als bovenwerk;
- Lange veters;
- Kleine noppen onder de schoen;
- Water afstotend;
- Zo goed als wind dicht.

Prijs/kwaliteit verhouding:
De prijs van deze sportschoen is €79,99. Dit is een zeer nette prijs voor zo'n prettig zittende sportschoen met een goed stevig profiel door de noppen onder de schoen. Door de lage prijs en een goed comfort beoordeel ik de prijs/kwaliteit verhouding van deze sportschoen met een 9,0.

Totale eindscore:
8,0

Nummer 3

Reguliere sport- of hardloopschoen

Persoonlijke ervaring:
Ik heb erg veel reguliere sport- of hardloopschoenen gehad. Natuurlijk is er een enorm breed scala aan sportschoenen dat onder deze categorie valt. Echter heb ik er wel voor gekozen om dit type sportschoen zo breed te beoordelen, maar waarom? Dat omdat je met elk soort sport- of hardloopschoen verantwoordt een functionele sporttraining kunt uitvoeren. Natuurlijk is het wel belangrijk dat het een fijn zittende schoen is, waarbij er voldoende profiel onder de schoen zit en waar je nog genoeg steun van ervaart.

Kapotte, verouderde en/of slechte sport- of hardloopschoenen is de nummer 1 meest voorkomende blessure oorzaak. Houd de kwaliteit van je sportschoenen dus altijd goed in de gaten, maar in essentie kun je met elke sportschoen verantwoord een functionele buiten sporttraining uitvoeren.

Specificaties:
- Duidelijk zichtbaar profiel;
- Voldoende steun;
- Prettig zittend.

Prijs/kwaliteit verhouding:
- Niet te beoordelen, aangezien hier teveel verschillen in zijn.

Totale eindscore:
7,0

chris

Over de schrijver


Chris Stienenbos – Bewegingsexpert | Fysiotherapeut (i.o) | Eigenaar/Trainer Fit Functional